Miksi Senaatintorilla on Venäjän keisarin patsas? Kuinka syvä on Itämeri? Tuleeko Oodista pääkaupungin suosituin nähtävyys? Mitä Töölössä oli ennen Oopperataloa? Mistä kumpuaa Kallion vetovoima? Millaisia ovat Kalasatama, Jätkäsaari ja Hernesaari? Onko Löylyn löyly paras vai vetoavatko saunasaaret? Haluatko nähdä Paavo Nurmen piikkarit tai Jari Litmasen pelipaidan?

Kierroksilla kuullaan tarinoita, ihastellaan arkkitehtuuria ja tutustutaan muuttuvaan pääkaupunkiin. Kaikilla meistä on mielikuvissa omanlainen Helsinki, me näytämme sinulle meidän versiomme. Kierroksen kesto, reitit ja tarinat vaihtelevat oppaan mukaan. 

Räätälöimme kierrokset ryhmän toiveiden mukaan. Nyt on suosittua lähteä kävelykierroksille eri teemoja seuraillen. Lähde tutustumaan Helsinkiin ammattioppaan kanssa!

 

Kysy lisää kierroksistamme ja hinnoista osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.helsinkiguides.fi 

Helsingin keskustakirjasto Oodi on noussut kaupunkilaisten suosikiksi. Elävä kohtaamispaikka aivan Helsingin sydämessä tarjoaa monipuoliset palvelut ja tilat aamusta iltaan. Oodiin tullaan lukemaan kirjoja, opiskelemaan, pelaamaan pelejä, ompelemaan mekkoja, äänittämään musiikkia ja tapaamaan tuttuja.
Ellet ole vielä käynyt helsinkiläisten uudessa olohuoneessa tee se meidän kanssamme. Tunnin mittaisella kierroksella kuulet mm. kirjaston rakennusvaiheista, taideteoksista ja kaikesta muusta, mitä maailman parhaassa uudessa kirjastossa voi harrastaa. Tiedätkö, ketä ovat Tatu, Patu ja Veera? Tule ottamaan selvää!

 

 

 

Varaukset ja hinta

100 eur + ALV / ryhmä / opas / 1 tunti
Klo 17 tai myöhemmin alkaviin kierroksiin tulee 20 euron iltalisä + ALV / ryhmä / opas
Sunnuntailisä on 50 eur + ALV / ryhmä/ opas

Varattavia, opastettuja kierroksia voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kysy lisää kierroksistamme osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.helsinkiguides.fi 

 

Stadion avataan toisen kerran sen historiassa.

Uusi uljas Olympiastadion avattiin elokuussa 2020. Uudistuneessa Olympiastadionissa saamme nyt kaksi stadionia yhden sijaan. Tilaa tuli maan alle ja viereen lähes toisen stadionillisen verran.

Olympiastadion on Suomen suurin tapahtumien areena. Ja halutuin ja puhutuin liikunnan, urheilun, viihteen ja turismin kohtauspaikka. 

Olympiastadionilla on – kuten tiedämme – ainutlaatuinen historia. Yhtä huimalta näyttää tulevaisuus jo nyt. 

Me elämme kohtaamisista. Emme pelkästään me ihmiset, mutta myös rakas uuden ajan Olympiastadionimme.

Olympiastadionilla on vaan jotakin, mitä muualla ei ole. Tänne tullaan historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden takia – #fiiliksentakia.

Olympiastadion on kokenut merkittävän muodonmuutoksen. Opastetulla Stadionkierroksella olet mukana stadionin tarinassa aina 1930-luvulta uuteen aikaan. Stadionkierroksella pääset vierailemaan stadionin uudessa maanalaisessa maailmassa. Opastettu kierros alkaa vierailijakeskuksesta. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla myös Olympiastadionin tornissa. Tornivierailu sisältyy opastetun kierroksen hintaan. Tervetuloa katsomaan mitä on uutta ja miten ainutlaatuinen stadionin arkkitehtuuri on herätetty uuteen loistoon. Lue lisää

 

Kierroksen hinta

100 eur + ALV / ryhmä / opas / 1 tunti
Klo 17 tai myöhemmin alkaviin kierroksiin tulee 20 euron iltalisä + ALV / ryhmä / opas
Sunnuntailisä on 50 eur + ALV / ryhmä/ opas

Tilauskierroksia toteutetaan lokakuusta 2020 alkaen. 

Tilaukset osoitteesta tTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Talvipuutarha on ollut yli 125 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. 

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa ja Länsisiivessä viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset, uljas kuningasmagnolia, vanhan ajan huonekasvit sekä noin 130-vuotias kameliapuu, joka on puutarhan vanhin kasvi. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Helmikuussa voi päästä todistamaan lumikuningattaren kukintaa ja pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit. Syksy on orkideoiden parhaimman kukinnan aikaa. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit.

Opastetut kierrokset

Kierroksen hinta on 100 euroa + alv/ryhmä/opas. Sunnuntailisä 50 euroa + alv/ryhmä/opas.

Opastuksen voit tilata Helsinki Oppaat ry:n Talvipuutarhan historiaan perehtyneiltä matkaoppailta osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Koronaviruspandemian aikana ryhmän enimmäiskoko on 10–13 henkilöä. Tätä isommat ryhmät jaetaan pienemmiksi ryhmiksi, ja jokaisella ryhmällä on oma oppaansa.

 

Talvipuutarhaa ei vuokrata tilaisuuksien järjestämiseen.

Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä, Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A.