Oppaan työssä ei ole kahta samanlaista päivää eikä samanlaista ryhmää, ei oppaan huonoja päiviä tai tyhmiä yleisökysymyksiä. Siksi oppaan työ on niin ihastuttavaa! 

Oppaan tuoteseloste

Ammattitaitoinen opas osaa huomioida erilaisten – vaativienkin – asiakkaiden tarpeet. Aidon oppaan seurassa kuuntelija rentoutuu ja innostuu aiheesta tai kohteesta, jossa liikutaan.

Sujuva kielitaito ja hyvä sanavarasto ovat oppaan työn perusasioita. On tärkeää tuntea opastettavan ryhmän taustaa ja kulttuuria. Historian ja paikallistuntemuksen osaamisen opas hankkii itsenäisesti. Opas seuraa aktiivisesti, mitä maailmassa tapahtuu ja pitää faktatietonsa ajan tasalla.

Oppaan ammattitaitoa on myös asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen ja riskien minimoiminen. Opas ohjeistaa vierailijoita toimimaan turvallisuuden lisäämiseksi ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ei koskaan valmis paketti

Viralliseksi Helsinki-oppaaksi valmistuu suorittamalla opastuspalveluiden ammatti- ja kielitutkinnon Perho Liiketalousopistossa. Tämän jälkeen auktorisoidutaan liittymällä Helsinki Oppaat ry:n tai Helsingfors Auktoriserade Turistguider rf:n jäseneksi.

Oppaan työ on vaativaa ja vastuullista. Se edellyttää myös jatkuvaa omaehtoista tietojen ja taitojen ylläpitämistä. Helsinki Oppaat ry ja Helsingfors Auktoriserade Turistguider rf järjestävät jäsenilleen täydennyskoulutusta ajankohtaisista aiheista ja tutustumiskäyntejä, joiden tavoitteena on tarjota tietoa opastettavasta alueesta, kohteista ja ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista. 

Vuosittain nimetään kattoteemoiksi muutama tärkeä aihe. Vuosi 2017 on tietenkin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan teema ja se tulee näkymään monin eri tavoin myös opastuksissa.

Lisätietoa oppaan työstä ja oppaaksi hakeutumisesta saat osoitteesta helsinkiguides (at) helsinkiguides.fi

Opaskoulutusta

Perho Liiketalousopisto seuraava koulutus alkaa syksyllä 2020
https://perhopro.fi/ 

Axxell
https://www.axxell.fi/fi/ 

Omnia aloittaa Opastuspalvelujen ammattitutkinnon syyskuussa 2020. Haku on meneillään aina 21.8 asti.
https://www.omnia.fi/