Oppaan työssä ei ole kahta samanlaista päivää eikä ryhmää, siksi oppaan työ on niin ihastuttavaa! 

Oppaan tuoteseloste

Ammattitaitoinen opas osaa huomioida erilaisten asiakkaiden tarpeet. Aidon oppaan seurassa kuuntelija rentoutuu ja innostuu aiheesta tai kohteesta, jossa liikutaan.

Sujuva kielitaito ja hyvä sanavarasto ovat oppaan työn perusasioita. On tärkeää tuntea opastettavan ryhmän taustaa ja kulttuuria. Historian ja paikallistuntemuksen osaamisen opas hankkii itsenäisesti. Opas seuraa aktiivisesti, mitä maailmassa tapahtuu ja pitää faktatietonsa ajan tasalla.

Oppaan ammattitaitoa on myös asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen ja riskien minimoiminen. 

Ei koskaan valmis paketti

Viralliseksi Helsinki-oppaaksi valmistuu suorittamalla opastuspalveluiden ammatti- ja kielitutkinnon Perho Liiketalousopistossa tai Omniassa. Tämän jälkeen uusi  opas voi liittyä Helsinki Oppaat ry:n jäseneksi.

Oppaan työ on vaativaa ja vastuullista. Se edellyttää jatkuvaa omaehtoista tietojen ja taitojen ylläpitämistä. Helsinki Oppaat ry järjestää jäsenilleen täydennyskoulutusta ajankohtaisista aiheista, tutustumiskäyntejä ja luentoja, joiden tavoitteena on tarjota tietoa kohteista ja ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista. 

Lisätietoa oppaan työstä ja oppaaksi hakeutumisesta saat osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Opaskoulutusta

Perho Liiketalousopisto https://perhopro.fi/ 

Omnia, Opastuspalvelujen ammattitutkinnon koulutus alkaa monimuoto-opintoina syyskuussa. Opetusta ja yritysvierailuja on keskimäärin 8-10 iltaa/kk syys-joulukuun aikana klo 15-19.  
Lisätietoja: https://www.omnia.fi/koulutukset/matkaoppaan-koulutus 
https://www.omnia.fi/ 

Axxell
https://www.axxell.fi/fi/