I samråd inleder Axxell och Helsingfors auktoriserade turistguider rf  en ny utbildning för guider:

 

Yrkesexamen i guideservice - Helsingforsguide

Utbildningen passar den som vill bli guide och den som kanske redan har en yrkesexamen för guide, men vill få auktorisering för att guida i Helsingfors, och guider med annan grundutbildning som vill få en yrkesexamen för guide


Ansökan senast 14.12.2018, start 23.1.2019.

Det kan  löna sig även senare, om plats finns, att ta kontakt med Linda Glasberg-Lindholm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Studier i flerform, närstudier kvällstid.

Plats: Axxell, Helsingfors. Närmare information om platsen senare.

 

Bli guide i Helsingfors!

I slutet av januari 2019 startar en guideutbildning i Helsingfors som ett samarbete mellan Axxell och Helsingfors auktoriserade turistguider rf.  Förutom att du blir yrkesguide och avlägger yrkesexamen i guideservice blir du också auktoriserad guide i Helsingfors.

Den beräknade utbildningstiden är ca 1 år. Varje studerande har en personlig utvecklingsplan för kunnande. Examen avlägger du genom yrkesprov då du i praktiken visar ditt kunnande under guidningar av olika slag och som kompletteras med olika dokument och inlämningsarbeten.

Utbildningen består av närstudier,  distansstudier på nätet, studiebesök och guidningsövningar. Utbildningen förbereder för examensdelarna Produktifiering och genomförande av guideservice, Arbete som specialguide, Guidning på främmande språk och Att fungera som lokalguide. Språkundervisning eller språktest för språkintyg ingår inte.

Plock ur innehållet:  Fakta om Finland, att göra turismservicepaket, att prissätta och marknadsföra, säkerhet, turismnäringen ur guidens perspektiv, guidningsteknik, guidningsövningar i buss och under promenad, områdets historia och nutid ur olika perspektiv.

Utbildningen startar den 23.1.2019, närstudier på måndag- och onsdagskvällar. Studiebesök och guidningsövningar enligt överenskommelse.

Utbildningens pris är 450 €. Efter avlagd examen kan du ansöka om Utbildningsfondens yrkesexamensstipendium. Gällande belopp och kriterier, se www.koulutusrahasto.fi/se/yrkesexamensstipendium/.

Ansökan riktas till https://www.axxell.fi/helsingforsguide . Kontaktperson: Linda Glasberg-Lindholm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.