Teemme työtämme vastuullisten ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Vuoden 2022 lopulla meille yhdistyksenä myönnettiin Green Activities -sertifikaatti ja elokuussa 2023 Sustainable Travel Finland -merkki. Toteutamme vastuullisia kävelykierroksia Helsingin keskustassa.

Oppaan työssä
toteutuvat monet kestävän kehityksen periaatteet. Oppaan koulutuksessa käsitellään vastuullisuutta, turvallisuutta ja suoritetaan ensiapukurssi. Suuri osa opastuskierroksista tehdään kävellen ja täällä oppaat kertovat asiakkailleen maailman kestävimmäksi matkailukohteeksi pyrkivästä Helsingistä, jolla nyt jo on 4. sija tällä listalla. Helsinki Oppaat ry tarjoaa jäsenilleen aihepiiriä tukevaa koulutusta ja vierailukäyntejä.
 
Yläpalkin Etsi opas -kohdasta löytyvät erityisesti vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen perehtyneet Helsinki-oppaat: vihreä Green Activities tai Travelife-merkintä osoittaa, mitä vastuullisuusteemoja oppaat ovat suorittaneet.
 
Green Activities
Opas on vertaisarvioitu vastuullisuusopas, joka on perehtynyt
- Green Activities -vastuullisuusohjelmaan
- kestävää kehitystä ja vastuullisuutta esiintuoviin opastuskierroksiin ja niiden turvallisuusdokumentteihin
Opas on suorittanut
- Suomen ympäristöopisto SYKLIn Ammattilaisen kädenjälki -kurssin, jossa perehdytään kestävän kehityksen periaatteisiin ja vastuulliseen toimintaan palveluammatissa
- ensiapukurssin, joka uusitaan kolmen vuoden välein
 
Travelife
Opas on suorittanut kansainvälisen, oppaille suunnitellun, englanninkielisenä ja kolmiosaisena toteutetun Travelife-verkkokurssin, jossa käydään läpi kestävää kehitystä ja vastuullisuutta yleisesti ja oppaan työn kannalta. Verkkokurssin saimme Suomen matkailualan liitto ry SMALin kautta.
 
Klassinen Helsinki -kierros
Tilaa ryhmällesi kävelykierros Klassinen Helsinki. Tarkastelemme pääkaupunkimme ydintä vastuullisesta näkökulmasta. Aloitamme Aleksanteri II:n patsaalta Senaatintorilta ja päädymme päärautatieaseman kulmille. Kierros on esteetön.
Kesto: 2 tuntia.
 
 
Toteutus suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi.
 

Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä! Reittiopas ja hinnat: hsl.fi

Lisätietoa vastuullisuusmerkeistämme:

Green Activities

Sustainable Travel Finland