Joko näit uudistetun Helsinki-Vantaan lentoaseman? Jo pelkät tulo- ja lähtöaulat ovat vierailun arvoiset

Lentoaseman uudistustyöt loppusuoralla

Helsinki-Vantaan laajennustöissä otettiin merkittävä askel joulukuussa 2021, kun uudistettu terminaali 2 sekä uudet lähtö- ja tuloaulat avattiin. Terminaalirakennuksen viereen on valmistunut myös uusi pysäköintitalo, bussiasema ja taksiasema. Lisäksi lentoasemalle tuli myös pyöräparkki.

Uudistukset ovat osa kahdeksan vuotta kestäneitä uudistustöitä, jotka tulevat päätökseen vuonna 2023.

Seuraavaksi valmistuvat uusissa tiloissa sijaitsevat lähtöselvitys ja turvatarkastusalue sekä ravintolamaailma, jotka otetaan käyttöön kesällä 2022. Niiden lisäksi vuonna 2023 avataan vielä uusi matkatavaranluovutushalli ja uudistetut Schengen-alueen portit.

Siinä missä terminaali 1 on entisensä, terminaali 2:sta lähtevien matkustajien näkökulmasta lentoasema on muuttunut merkittävästi, kiitos hyvin näyttävien lähtö- ja tuloaulojen sekä terminaalin julkisivun. Joulukuusta lähtien matkustajat ovat jo kulkeneet uuden lähtöaulan läpi lähtöselvitys- ja turvatarkastusalueelle, saapuvat matkustajat taas saapuvat nykyisin uuteen tuloaulaan.

Lentoaseman palvelutarjonta on pysynyt hyvänä, mutta monet tutut liikkeet sijaitsevat uudessa paikassa. Esimerkiksi esimerkiksi R-kioski ja vuorokauden läpi avoinna oleva Alepa sijaitsevat uudessa tuloaulassa.

Uudistetut tilat henkivät valoisuutta ja skandinaavista suunnittelua, ja suunnittelun yhtenä tavoitteena onkin ollut palauttaa lentomatkailuun seikkailun ja romantiikan tunnelmaa. Tässä toimii erityisesti lähtöaulan näyttävä puukatto, joka jatkuu ulkotiloihin saakka.

Siinä missä puukoristeltu katto hallitsee lähtöaulaa, tuloaulan näyttävin yksityiskohta on jättimäisen kattoikkunan alapuolella sijaitseva näyttävä Luoto-dioraama. Se tuo suomalaisen luonnon keskelle terminaalia. Kivet, istutukset ja sammal nauttivat kattoikkunan tuomasta luonnonvalosta ja rauhoittavat tuloaulan hektistä tunnelmaa.

-Rantapallo-