Tulosta

Helsinki Oppaat ry on vuonna 1947 perustettu auktorisoitujen oppaiden yhdistys, jonka tarkoitus on tarjota tietoa oppaidemme monipuolisista palveluista. Valvomme ja edistämme ammattioppaiden etuja, ylläpidämme ja kehittämme jäsentemme ammattitaitoa ja toimimme elävänä yhteisönä jäsenillemme.

Yhdistyksessämme on yli 300 jäsentä ja teemme noin 17 000 opastusta vuosittain jopa 25 kielellä. Olemme Suomen Matkailualan liiton (SMAL) ja kansainvälisen oppaiden kattojärjestön The European Federation of Tourist Guide Associations (FEG) jäseniä.

Ammattitaitoinen opas osaa huomioida erilaisten – vaativienkin – asiakkaiden tarpeet. Aidon oppaan seurassa kuuntelija rentoutuu ja innostuu aiheesta tai kohteesta, jossa liikutaan.

Sujuva kielitaito ja hyvä sanavarasto ovat oppaan työn perusasioita. On tärkeää tuntea opastettavan ryhmän taustaa ja kulttuuria. Historian ja paikallistuntemuksen osaamisen opas hankkii itsenäisesti. Opas seuraa aktiivisesti, mitä maailmassa tapahtuu ja pitää faktatietonsa ajan tasalla.

Oppaan ammattitaitoa on myös asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen ja riskien minimoiminen. Opas ohjeistaa vierailijoita toimimaan turvallisuuden lisäämiseksi ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

 

Meiltä löydät aina ammattilaisen käyttöösi, on sitten kyseessä vapaa-ajan ryhmä tai yritysvierailu.